Inzicht

Energetische huisreiniging

Energetische huisreiniging verdient enige aandacht  en men dient ervan bewust te zijn dat elke kamer in uw woonhuis verontreinigd kan zijn door energieen en hebben direct negatieviteit op uw gezondheid of welbevinden.

enige tekenen dat je geesten in huis hebt.

 • je hebt soms het gevoel dat je niet alleen bent,
 • in sommige ruimtes voelt het kouder aan dan in andere ruimtes en hangt een zware drukkende sfeer,
 • Je hebt uit het niets kippevel,
 • Je voelt tintelingen of een koude wind,
 • Soms liggen spullen op een andere plaats, dan jij dacht waar je deze had neergelegd,
 • Je hoort vreemde geluiden,
 • Je slaapt onrustig,
 • Heb je dieren, dan kunnen deze reageren op iets wat jij niet ziet,

Reiki

Reiki.
Reiki is een vorm van Japanse spirituele genezing die gebruik maakt van je chakra’s, of spirituele punten in het lichaam, om je van binnenuit te helpen genezen. De praktijk verplaatst je helende energie naar de plek waar je die het meest nodig hebt, maar de resultaten zijn geheel afhankelijk van de ontvanger.
Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld. Het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning. Reiki heeft geen bijwerkingen, behalve dat het kwalen geneest of vermindert. Kortom een aangename geneeskunde

Het was alsof ik opnieuw verbonden was met de bron en ik voelde me veel completer. Ik ervoer het als een geweldige opluchting.

Eenzaamheid

Wat kan ik doen als ik me eenzaam voel?

Iedereen kan zich periodes in zijn leven eenzaam voelen. Er zijn verschillende manieren om met eenzaamheid om te gaan. U kunt zelf al veel doen om eenzaamheid aan te pakken. Eventueel met hulp van familieleden, vrienden of buren. Of u maakt gebruik van activiteiten of andere hulp die hulpverlenersorganisaties verzorgen.

Zelf eenzaamheid aanpakken

Wilt u zelf iets doen tegen uw eenzaamheid? Dan is er een aantal dingen die u kunt doen:

 • Maak een lijstje van oude contacten die verwaterd zijn. Misschien kunt u iemand bellen of mailen.
 • Durf hulp te vragen. Mensen doen vaak graag iets voor een ander.
 • In veel gemeenten zijn er activiteiten voor mensen die eenzaam zijn. Op Eenzaam.nl vindt u een overzicht van sociale activiteiten.
 • Heeft u een gesprek met uw huisarts, een wijkverpleegkundige of iemand van de gemeente? Vertel hier dan over uw eenzaamheid en durf om hulp te vragen.
 • Ga vrijwilligerswerk doen. Bijvoorbeeld bij een buurthuis, sportclub, bewonersvereniging, kerk of de school van uw kinderen. Vrijwilligersactiviteiten zijn niet alleen goed voor anderen, maar ook voor uzelf. 

Op de website Eenzaam.nl vindt u meer informatie over hulp zoeken bij eenzaamheid.

Telefonische Hulplijn of chatten bij eenzaamheid

U kunt een telefonische hulplijn bellen of chatten als u zich eenzaam voelt. Hiervoor zijn de volgende hulplijnen beschikbaar:

De Luisterlijn

De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek of informatie. Het telefoonnummer van de Luisterlijn is 088 07 67 000 (normaal tarief). Op de website van de Luisterlijn kunt u ook chatten met een vrijwilliger van de Luisterlijn.

Rouwchat

Heb je een dierbare verloren en behoefte om er met iemand over te praten? Dan kun je (anoniem) chatten met een deskundige vrijwilliger van Rouwchat.nl. Dit kan op weekdagen tussen 18.00 en 21.00 uur en in het weekend van 16.00 tot 22.00 uur.

Edelstenen

Edelstenen werken op energetisch niveau (de werking is niet tastbaar maar wel voelbaar). Net als wij, wij bestaan ook uit energie. De krachten van sommige stenen – die soms wel miljoenen jaren oud zijn – zijn enorm uitlopend: van een steen voor ontspanning, bescherming tot aarden

Hoe moet je edelstenen bij je dragen?
 
Het beste resultaat krijgen we altijd door het dragen op de blote huid, onder de kleren. Liefst zo dicht mogelijk bij de plek waar de edelsteen uitwerking moet hebben. Als dat niet mogelijk is, dan kan de edelsteen het beste aan een kettinkje om de hals worden gedragen.
MaandGeboortesteen
JanuariGranaat
FebruariAmethist
MaartAquamarijn
AprilDiamant & Witte topaas
MeiSmaragd
JuniLichte amethist & Maansteen
JuliRobijn
AugustusPeridoot
SeptemberSaffier
OktoberRozenkwarts & Roze toermalijn
NovemberGele topaas & Citrien
DecemberBlauwe topaas